3 d’abr. 2012

Dos bons festivals de cinema online, o una gran notícia pel setè art

És una bona nova que el cinema comenci a obrir-se pas a internet d'una manera més regular i, si es vol, reconciliadora, no només perquè la xarxa no deixa de ser el millor mitjà de difusió, sinó també perquè sembla que poc a poc es comença a perdre la por irracional a la web que tants debats absurds ha generat. Tan és així, que dos importants portals de pel·lícules per streaming s'han embarcat en sengles festivals de cinema, un totalment gratuït i l'altre gairebé, amb preus poc menys que irrisoris. Es tracta de la segona edició de l'Atlántida Film Fest, del portal Filmin.es -i el qual cobriré per a Tupeli.es- i el primer Iber Film America, que organitza Filmotech.com.

http://www.aullidos.com/imagenes/varios/atlantida-film-fest.jpgL'Atlántida Film Fest (del 4 d'abril al 4 de maig) ofereix un complet catàleg internacional, amb films com Alps, primícia a Espanya de l'esperada reaparició del director de Canino, Yorgos Lanthimos, Bellflower, interessant drama lynchià que va passar pel Festival de Sitges d'enguany, o la pertorbadora Shit Year, entre altres. Un total de 26 títols, entre els que hi ha des de produccions iranianes fins a cameruneses o australianes, cinema indie, des d'òperes primes fins a films de directors consolidats -Christoffer Boe o el mateix Lanthimos-. L'abonament per aquest festival és de 15€ (el que equival a 1,73€ per unes obres que difícilment trobaríem d'una altra manera) i 1,95€ per pel·lícula individual. En definitiva, l'Atlàntida Film Fest es presenta com una interessantíssima opció per a veure bon cinema alhora que assenta un precedent essencial per a la reformulació del negoci cinematogràfic.

iberfilmamerica. Primer Festival en Internet de Cine Iberoamericano. del 27 de marzo al 16 de abril 2012 Per altra banda tenim l'Iber Film America, que s'estrena amb una interessant selecció d'obres hispanoamericanes, entre les quals podem trobar obres conegudes i altres inèdites. La celebrada Guest, de José Luis Guerin, o La yuma, de Florence Jaugey destaquen en un notable catàleg de 14 pel·lícules que es podran visionar gratuïtament registrant-se a la web, des del 27 de març fins al 16 d'abril.

A ambdues iniciatives, FELICITATS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada