9 de juny 2012

Per anar al cinema en temps de crisi!

En temps difícils com aquests la cultura de consum pateix especialment la seva condició de condiment, innecessari per a la mera subsistència. Si hi ha gent que té dificultats per pagar recursos bàsics, és impossible que es pugui permetre quelcom del què la seva supervivència no en depèn. El cinema, com la literatura o la música, està notant molt aquesta davallada del poder adquisitiu de qui abans podia consumir cultura regularment i ara ja no. És per això que mica en mica van naixent propostes interessants que s'ajusten als temps que corren, entre les quals, al món del cinema, destaquem les següents:

Festivals
Afloren últimament diversos festivals i cicles molt interessants i a bon preu, com el proppassat Festival D'Autor o l'Atlantida Film Fest. Aquí van alguns més dels que podem gaudir per aquestes dates:

 - 20ª Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. La vintena edició d'aquest festival, que es celebra del 7 al 17 de juny a la Filmoteca de Catalunya entre altres, compta amb una rica programació que exhibirà des de cinema realitzat per dones de principis de segle XX fins a les produccions més actuals, com les interessants UFO in Her Eyes, de Xiaolu Guo, o la triomfadora dels festivals de Mar de Plata i Locarno Abrir puertas y ventanas, de Milagros Mumenthaler. Les projeccions a la Filmoteca costen 4€, 2€ reduïda, i a la resta d'espais és gratuït!

- Cine Low Cost. Aquest festival totalment gratuït tindrà lloc del 26 al 29 de juny al Centre d'Art Santa Mònica de Barcelona, i comptarà amb destacades personalitats del cinema espanyol més jove, com Nacho Vigalondo, Borja Cobeaga, Àngel Sala, José A. Bayona, Isaki Lacuesta, etc., i a més es projectaran films com la celebrada Diamond Flash (Carlos Vermut, 2011) o Dispongo de Barcos (Juan Cavestany, 2010).

- Sala Montjuïc. Aquest festival s'estén durant tot l'estiu (del 29 de juny al 8 d'agost) i ofereix per 5€ les millors pel·lícules de l'últim any i alguna sessió especial (totes a la fresca) en un escenari tan bell com emblemàtic.

- Phenomena Experience. No és ben bé un festival, però com si ho fos. Les sessions Phenomena ofereixen classiquíssims populars en delicioses sessions dobles per 8€. Des de Scarface fins a La princesa prometida o Flash Gordon, passant per Alien, Terminator o The Blues Brothers. Phenomena té lloc una vegada al mes al cinema Urgell, un dels més grans i bonics d'Europa amb capacitat per gairebé 2000 persones.
--------------

Cinemes
No són pocs els cinemes que de cara a l'estiu estan fent programacions excepcionals a preus econòmics, o que tenen algun tipus d'oferta especial. Algunes d'elles:

- Filmoteca de Catalunya. Cinema de tots colors ofereix la nova Filmoteca, que compta amb dues sales i uns programes molt interessants i per a tots els gustos. Festivals, cicles, passis regulars... Una entrada costa tan sols 4€, 2€ si és reduïda (Carnet Jove, carnet d'estudiant, d'aturat, de jubilat, de biblioteca, etc.).

- Cinema Alhambra de La Garriga. L'emblemàtic cinema garriguenc ofereix una opció en perill d'extinció: quedar-te al cinema a veure tots els films en cartell. Pel preu d'una entrada normal (7,50€) et pots quedar a veure dues o fins i tot les tres pel·lícules que es projectin aquell cap de setmana.

- Cine Capri d'El Prat de Llobregat. Una entrada al cinema Capri surt per un preu molt reduït els caps de setmana i festius (5€), i encara més els dies laborables (4,50€). A més, acull projeccions gratuïtes del Cineclub d'El Prat.

- Cines Alexandra. Els cèntrics cinemes barcelonins ofereixen una cartellera sempre interessant i la possibilitat d'anar-hi al matí o migdia per un preu més econòmic. Al matí de dia laborable, l'entrada al cinema més esmorzar surt a 5,70€, igualment els festius sense esmorzar. A les sessions de migdia (a les 14h.), tots els dies surt per 3,50€.

- Cinemes Meliès. Els Meliès són una bona alternativa als grans multicines de blockbusters: cinema independent per 6€ i per 4€ el dia de l'espectador (dilluns).

- Yelmo Cines. Els cinemes Yelmo llancen una promoció amb la qual una entrada al cinema del 4 al 21 de juny et costa tan sols 4,90€ divendres, caps de setmana i festius, i 3,90€ els dies laborables. Per a obtenir l'entrada s'ha d'imprimir aquest cupó i ja està! L'avantatge, més enllà del preu, és que els Yelmo fan cinema en versió original subtitulada. L'inconvenient, que la oferta no és vàlida pels Icària...

- Cines Renoir. Una excel·lent oferta de la que aquí, per desgràcia, no es podrà gaudir. Els Renoir Plaza España de Madrid llancen una promoció amb la qual per 3€ es podran veure els millors films que han passat per les seves sales per un preu molt reduït. Excel·lents obres com Tenemos que hablar de Kevin, Drive o Mientras duermes, entre moltes altres, s'exhibiran de l'1 de juny al 30 d'agost. Del que sí que podran gaudir espectadors de tota Espanya és de l'abonament estival, amb el què per 30€ es podran veure 6 pel·lícules a escollir.
-------------

Pàgines web
Internet ja és un mitjà més en l'exhibició sostenible de cinema, i ja hi ha vàries pàgines molt interessants que ofereixen cinema d'estrena, independent o clàssic per preus més que assumibles. Alguns exemples a tenir en compte:

- Filmin. Series i cinema independent i off-hollywood amb possibilitat de lloguer o tarifa plana mensual.

- Filmotech. Cinema espanyol i llatinoamericà amb possibilitat de lloguer o tarifa plana mensual.

- I altres alternatives, com ADN Stream, Youzee o Cineclick.
--------------

Cineclubs
Per últim, sempre va bé saber si hi ha un cineclub a la vostra població, perquè segur que programa bon cine a bon preu o directament gratuït. A la pàgina web de la Federació Catalana de Cineclubs ho podeu esbrinar.

2 comentaris:

  1. ey Tariq! Molt bona iniciativa donar a conéixer aquests llocs on es pot veure cinema baratillo, jo especialment recomano Montjüic
    Susana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei Susana! Doncs jo aquest serà el primer any que hi vagi! Per cert, es publicarà a les fitxes del festival la meva crítica de También la lluvia! :D

      Elimina