30 d’abr. 2012

Moonrise Kingdom és l'art del tràiler!

Del sempre interessant Wes Anderson arriba d'aquí poc Moonrise Kingdom. Estètica marca de la casa i un guió que evoca a obres com Donde viven los monstruos (esperem que sigui només ho evoqui...), la nova obra d'Anderson compta, com a mínim, amb un bon tràiler.

25 d’abr. 2012

Zombinladen: The Axis of Evil Dead és El curt de la setmana!

Podria aparèixer perfectament com a fals tràiler, en una grindhouse Tarantino-Rodríguez, aquest curtmetratge trailerià que narra la reaparició d'Osama Bin Laden fet zombie. Divertit i ben produït, dirigeix el francès Clément Deneux.

23 d’abr. 2012

The Devil's Carnival és l'art del tràiler!

El director de tres entregues de la més aviat dolenta saga Saw, Darren Lynn Bousman comença a desplegar les ales cap a propostes més interessants. Després de Repo!, una altra pel·lícula singular amb el seu respectiu i suggeridor tràiler. Aquí va!

16 d’abr. 2012

[1er] TOP 5 de videoclips!

Encetem secció dedicada als clips musicals. Grans cineastes com Spike Jonze o Michel Gondry van començar dirigint videoclips, exemplificant la connexió directe que hi ha entre aquests i el cinema pròpiament dit. Algunes d'aquestes peces són obres d'art, curtmetratges musicals propensos a la infravaloració que mereixen, sovint, més atenció. Així és que aquí va un primer rànquing personal de grans videoclips. Si voleu aportar-ne algun, per mi encantat!

5 - Big Bad Wolf (Duck Sauce)
Comencem amb aquest primer TOP 5 amb un vídeo que si bé no és ni de bon tros una obra mestra, sí que té la seva gràcia. Sexualitat en clau humorística que dóna brillantor a una cançó amb poques possibilitats. Dirigit per Keith Schofield.



11 d’abr. 2012

El resbalón és el Curt de la setmana!

Divertit curtmetratge realitzat per estudiants de primer curs de l'escola EMAV de Barcelona. Aquí va!



9 d’abr. 2012

Crítica a Contraband

 
[Publicada a Tu peli (23/03/2012)]

Puntuació: 

No hay medias tintas que valgan a Mark Whalberg y Baltasar Korkámur en sus testosterónicas aventuras, artífices de este non-stop explosivo y hereditario de James Bond y demás machotes del celuloide. Contraband, más allá de su condición de remake, es un thriller de acción al más puro estilo hollywoodiense, con todo lo bueno y todo lo malo.

3 d’abr. 2012

Dos bons festivals de cinema online, o una gran notícia pel setè art

És una bona nova que el cinema comenci a obrir-se pas a internet d'una manera més regular i, si es vol, reconciliadora, no només perquè la xarxa no deixa de ser el millor mitjà de difusió, sinó també perquè sembla que poc a poc es comença a perdre la por irracional a la web que tants debats absurds ha generat. Tan és així, que dos importants portals de pel·lícules per streaming s'han embarcat en sengles festivals de cinema, un totalment gratuït i l'altre gairebé, amb preus poc menys que irrisoris. Es tracta de la segona edició de l'Atlántida Film Fest, del portal Filmin.es -i el qual cobriré per a Tupeli.es- i el primer Iber Film America, que organitza Filmotech.com.

2 d’abr. 2012

Crítica a Los idus de marzo

 
[Publicada a Tu peli (23/03/2012)]

Puntuació: 

Que este en el que vivimos es un mundo de hombres es lo que al final, en cierto modo, suscribe George Clooney con su último film, que entra estos días como anillo al dedo por su contexto político, paralelo a los acontecimientos que se están dando en los Estados Unidos. Las primarias republicanas como excusa, y sus consecuentes intercambios dialectales, tan hábiles y suspicaces como a menudo vacuos, son el perfecto escenario para el lucimiento de guionistas, que como en las películas de Fincher o Miller se encuentran en su salsa, mimados por un realizador que huele lo lúcido y auspicia lo inteligente. No sólo dirigiendo, Clooney es selecto y así lo avala su trayectoria cinematográfica, actualmente en plena madurez artística, dejando mella como actor y director, pero también como coguionista. Efectivamente, Clooney firma también parte del texto de sus films, incluyendo este último, en el que aporta conocimientos –su padre había sido candidato demócrata en el congreso de Kentucky– de los mecanismos internos en la política norteamericana.