2 de jul. 2012

Avanç de Sitges 2012!

Fa una setmaneta, a la fàbrica Moritz de Barcelona (lloc que comença a ser habitual per a la presentació de festivals) es feia una primera presa de contacte amb la que serà la 45 edició del Festival de Sitges, comptant amb la presència del seu director, Àngel Sala, i avançant alguns títols i novetats.

Secció oficial
Enguany Sitges començarà el dijous dia 4 d'octubre amb el passi de l'esperada òpera prima del català Oriol Paulo El cuerpo, thriller que compta amb un repartiment de luxe amb Belén Rueda, José Coronado, Hugo Silva i Aura Garrigo, entre altres. Sala comentava que aquest festival estaria especialment marcat per una forta presència de produccions de cinema fantàstic catalanes i espanyoles, fet positiu tenint en compte la manca d'alegries que fins ara ha tingut el cinema del país al llarg de 2012. Entre elles, aquestes: Insensibles (Juan Carlos Medina), que pel plantejament recorda a la brutal ¿Quien puede matar a un niño? (Narciso Ibáñez Serrador, 1976) i El bosc (Óscar Aibar), adaptació d'un relat de l'aclamat escriptor Albert Sánchez Piñol.

Aquests tres títols s'inclouran a la Secció Oficial com també ho faran altres films d'àmbit internacional presentats a festivals com Canes o Berlín. No faltarà a la seva cita amb Sitges la darrera producció del canadenc David Cronenberg, Cosmópolis, ni tampoc la francesa Holy Motors (Leos Carax), ambdues controvertides i desigualment acollides al festival francès però de ben segur interessants. Hi serà, igualment, la superproducció xinesa Flying Swords of Dragon Gate (Tsui Hark), així com la guardonada el 2008 amb el màxim guardó a Sitges Jennifer Lynch amb Chained.
Els altres títols de la Secció Oficial confirmats són Sinister, de l'irregular Scott Derrickson (El exorcismo de Emily Rose, Ultimátum a la Tierra), The Possession, del danès Ole Bornedal, Lovely Molly, d'Eduardo Sánchez (El proyecto de la bruja de Blair), The Tall Man, de Pascal Laugier (que ja va presentar la polèmica Martyrs a Sitges), John Dies at the End, film amb bona pinta de Don Coscarelli i Maniac, protagonitzada per Elijah Wood, dirigida per Franck Khalfoun i produïda per Alexandre Aja.
I encara alguns títols més, de naturalesa més atípica, vinguts de Sundance, seccions paral·leles de Canes, etc.: Safety Not Guaranteed, raresa amb bones vibracions del devutant Colin Trevorrow, Sightseers, del britànic que va causar sensació l'any passat amb Kill List, Ben Wheatley, The Day, violenta aproximació a l'apocalíspsis que per context recorda a La carretera (John Hillcoat, 2009) i la coreana Doomsday Book, codirigida per Kim Ji-woon i Yim Pil-sung.

Més pel·lícules i seccions
Pel que fa a la Secció Oficial Panorama, ens trobarem amb interessants títols com The Pact (Nicholas McCarthy) o Tower Block (James Nunn, Ronnie Thompson), i a la Secció Noves Visions amb Keyhole (Guy Maddin), Mystery (Lou Ye) o For Love's Sake, del prolifiquíssim Takashi Miike. A la secció documental de Noves Visions es projectarà el documental Room 237 (Rodney Ascher), sobre El resplandor de Kubrick.

Però no s'acaba aquí, perquè a l'apartat Casa Àsia es podrà veure un dels films més potents del certamen provinent de la Índia i allunyat del bollywoodisme habitual. Es tracta de Gangs of Wasseypur, superproducció de 5 hores de duració dirigida per Anurag Kashyap que pot resultar tot un descobriment. També serà present a la secció Wu-xia (Peter Chan) i Phoenix Wright: Ace Attorney, amb la que Miike desdobla la seva presència a Sitges.

A la selecció de film d'Anima't, els films avançats són els següents: The King of Pigs (Yeun Sang-ho), la txeca Alois Nebel (Tomáš Lunák), Le magasin des suicides (Patrice LeConte) i The Life of Budori Gusuko (Gisaburo Sugii), a la que s'hi suma Friends: Naki on Monster Island (Takashi Yamazaki) del Sitges Family.

Queden per citar les dues primeres pel·lícules confirmades per a les maratons nocturnes (Zombie Ass, de Noburo Iguchi, i Cockneys vs. Zombies, de Matthias Hoene) i les tradicionals col·laboracions del Festival de Sitges amb el Carnet Jove i la Filmoteca de Catalunya, així com les noves aliances amb el portal de cinema Filmin i el canal català 3XL. + info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada